fête médiévale 2018


Hoort dit beste mensen ! Doe deze zomer een stap van 1000 jaar terug in de tijd en kom feesten zoals ridders in Bouillon.  

 

Ambachtelijke markt 

Op het « Esplanade du Château » zijn er verschillende middeleeuwse ambachtslieden die U uitnodigen om hun lokale producten te ontdekken.  Een plezier zowel om te proeven als om te zien.  Deze markt duurt twee dagen.

Animaties in de stad 

Op zaterdag en zondag lopen er verschillende middeleeuwse en mythische groepen in de stad rond vanaf 14 uur.  Ze spelen kleine scenes op de verschillende pleintjes in de stad.  Op zaterdag vertrekt er vanaf de brug van Cordemois een ongelooflijke stoet van ridders, gewapende mannen vikings … op het ritme van ministrelen doorheen de stad.

Middeleeuws kamp 

Voor de zevende maal staat er op de Bisschopsweide een echt middeleeuws kamp.  Hier ontdekt U 10 eeuwen geschiedenis, begeleid door adel, ridders, ambachtslieden, boeren enz… Dit jaar zijn er verschillende groepen zoals : De metgezellen van de witte leeuw, de boogschutters van Cervia, De Verleden Tijd, de Reynaert Ridders en nog veel meer. 

De burcht 

Het versterkt kasteel is het centrum van het feest.  Andere groepen verwachten U voor duivelse gevechten (zaterdag en zondag).  Onze valkenier is ook van de partij.  Kom de vlucht van koninklijke arenden, gieren en valken bewonderen.  Op zaterdag kunt U genieten van een heerlijk varken aan het spit.  Na het festijn is er concert op het ereplein van het kasteel. 

Vuurwerk 

De festiviteiten van zaterdag eindigt in een apotheose door een indrukwekkend vuurwerk dat afgeschoten wordt vanaf de Oostenrijkse toren.

Tarieven 

De animaties in de stad zijn gratisch.  Het ingangsticket « Médiéval » geeft U recht tot de animaties en festiviteiten in de burcht.

Individueel : 10€/volwassene - 8€/kind (-12 jaar), student
Groepen (+20 personen) : 9,50€/volwassene-7,30€/kind (-12 jaar)-8€/student


Met de steun van Vivacité en Vivre.ici
        

bouillon initiative par dbcreation dbcreation studio graphique