Nieuwe verlichting kasteel


Nieuwe sfeerverlichting van het Kasteel

 

Op vrijdag 8 december 2017 onthulde het Syndicat d'Initiative (VVV) van Bouillon met grote luister de nieuwe verlichting van het beroemde Kasteel van Godfried. Deze LED-verlichting vervangt de eerdere natriumverlichting uit 1993.

Er zijn twee belangrijke redenen voor het uitvoeren van dit project. Enerzijds zal deze verlichting een aanzienlijke besparing opleveren op de energierekening – anderzijds zal de burcht nog meer tot zijn recht komen!

Inderdaad, deze moderne verlichting resulteert in een groot palet van kleuren én het is mogelijk om lichtshows te programmeren. Zo zijn er vier scenografieën gepland die het Kasteel de gewenste sfeer geven.

De kasteelmuren zijn wit verlicht, terwijl de vele schietopeningen en het binnenplein in de drie primaire kleuren baden, die, eenmaal gemengd, een grote verscheidenheid aan kleur bieden.

Uurrooster van de shows:

U kunt de lichtshow bewonderen tijdens de weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) en schoolvacanties om 18:00-19:00-20:00-21:00-22:00 (Winterperiode) en 21:00-22:00-23:00-24:00 (Zomerperiode)

Om vol van deze show te genieten, kunt u in het centrum van de stad gaan of zelfs in het hoogste gedeelte van de stad (hotel Panorama bijvoorbeeld)

 

bouillon initiative par dbcreation dbcreation studio graphique